Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UE îi propune lui Joe Biden un nou parteneriat. Ce presupune

Tuesday, 10 November 2020, 20:07 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Sănătate, climă, digital, reforma sistemului multilateral bazat pe reguli - acestea sunt câteva dintre domeniile-cheie în care cred că Europa poate lua iniţiativa şi propune un nou program pozitiv cu Statele Unite”, a declarat preşedinta C.E. într-un discurs prin videoconferinţă cu ambasadorii la Bruxelles ai statelor membre UE.

Subliniid că este necesară o nouă abordare întrucât întreaga lume s-a schimbat, Ursula von der Leyen a subliniat că ”anumite schimbări în priorităţi şi percepţii merg mult dincolo de un singur politician sau de o singură administraţie și nu vor dispărea în urma unor singure alegeri.”

O cerintă esențială a UE este legată de taxarea giganţilor digitali, în majoritatea lor grupuri americane, care au ieșit din criză ”mai rentabili şi cu o cotă de piaţă mai importantă ca oricând”. ”Este imposibil ca giganţii comerciali să profite enorm de piaţa noastră unică, dar să nu plătească impozite acolo unde ar trebui. Acest lucru dăunează acceptării economiei sociale de piaţă şi nu o vom mai tolera”, a insistat Președinta C.E.

Ursula von der Leyen a pledat și pentru un acord internaţional privitor la taxarea comerţului online, în caz contrar UE urmând să prezinte propria propunere. C.E. mai cere și reguli comune pentru platformele online care au dobândit ”o influenţă şi o putere economică enorme”. Legistația care vizează serviciile digitale trebuie să permită eliminarea conținuturilor ilegale, simultan cu protejarea libertății de exprimare, a mai transmis Comisia, potrivit Agerpres. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL