Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu cere un alt guvern: "condus de PSD, dar liber de influenţa lui Dragnea şi Vâlcov"

Thursday, 15 November 2018, 00:32 Sursă: REALITATEA.NET

La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate, spune fostul președinte Traian Băsescu.

Chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-şi schimbe fundamental atitudinea, Băsescu arată că procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie.

"Înţelegeţi că ţara a deraiat datorită guvernării. Soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene . În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov", a scris Băsescu pe Facebook, miercuri aproape de miezul nopții.

Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală, consideră Băsescu.

"Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE dar şi observaţiile din raportul MCV în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa", a mai spus fostul lider de la Cotroceni.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL