Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tot ce trebuie să ştii despre soia

Tuesday, 04 March 2014, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

Reduce riscul bolilor inimii

Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătăţii întregului organism, dar şi substanţele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge şi ajută la diminuarea cantităţii de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine.

Astfel, soia te ţine departe de un eventual atac de cord, chiar şi de accidente vasculare cerebrale. Cercetările recente au arătat că în ţările în care este consumată soia cu regularitate, rata afecţiunilor cardiovasculare este scăzută.

Ameliorează simptomele menopauzei

Tot izoflavonoidele din soia, care au o structură asemănătoare hormonilor estrogeni, reduc simptomele apărute după instalarea menopauzei. Cum în această etapă a vieţii, femeile au un nivel scăzut de hormoni estrogeni, substanţele din soia compensează lipsa lor.

Consumând soia, femeile aflate la menopauză au mai puţine bufeuri, cauzate de scăderea nivelului de hormoni estrogeni care reglează temperatura corpului, dorm mai bine şi au mai puţine schimbări de dispoziţie, pentru că nu suferă de insomnie.

Întăreşte oasele

Laptele de soia conţine foarte mult calciu, iar izoflavonoidele reduc riscul apariţiei osteoporozei, prin întărirea oaselor. Mai mult, proteinele din soia sunt mult mai bune pentru organism decât cele animale, pentru că ajută la fixarea calciului în oase, pe când proteinele animale îi permit să fie eliminat cu uşurinţă prin urină.

Îmbunătăţeşte digestia

Soia este o sursă excelentă de fibre, iar laptele de soia are mai multe fibre decât laptele de vacă. După cum se ştie, fibrele au un aport important în menţinerea unei bune diete, în îmbunătăţirea tranzitului intestinal, în reducerea riscului de apariţie a constipaţiei şi în prevenirea cancerului de intestin sau a hemoroizilor.

Continuare pe clicksanatate.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL