Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, după decizia CCR: „Guvernul este și ilegitim, și ilegal!”

Wednesday, 18 September 2019, 18:00 Sursă: REALITATEA.NET

La scurt timp după decizia CCR în conflictul dintre cele două Palate, fostul partener de guvernare a declarat că „guvernul trebuie repus întâi în legalitate, acum este și ilegitim, și ilegal”.

Tăriceanu a declarat că Dăncilă fuge de votul din Parlament, însă acum nu ar mai avea încotro, pentru că CCR o forțează sa facă acest pas.

„Curtea Constituțională a spus că președintele numește miniștri interimari, nu pe posturi definitive, este acea situație pe care doamna Dăncilă refuză să o vadă, dar o obligă CCR”.

În legătură cu numirile miniștrilor interimari, „presedintele a spus foarte clar ca nu va semna numirile si ca o invita pe Viorica Dăncilă la Parlament și că va face un raspuns dup ace va veni motivarea Curții”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele ALDE a acuzat din nou politica de racolare pe care o duce Dăncilă și a precizat că decizia de astăzi a Curții Constituționale sancționează acest stil de a face politică și o obligă să vină în Parlament.

Tăriceanu a spus că președintele Klaus Iohannis a procedat corect, pentru că „a luat act că miniștrii ALDE au demisionat, iar premierul trebuie să vină în Parlament”.

În plus, Tăriceanu a  anunțat că cei trei miniștri propuși de premierul Dăncilă pentru remaniere au fost excluși din ALDE. 

Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu „şi-au pierdut calitatea de membri ai ALDE, pentru că afectează interesul partidului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL