Sute de milioane de dolari furate. Cine se află în spatele noului atac cibernetic asupra băncilor

Sunday, 15 February 2015, 15:02, Sursă: REALITATEA.NET

Un atac cibernetic recent ar fi cauzat pierderi de cel puțin 300 de milioane de dolari în nu mai puțin de 30 de țări de pe toate continentele.

Hackerii devin din ce în ce mai răbdători, iar această răbdare le este răsplătită. Un prim exemplu ar fi atacul asupra Sony, unde a fost nevoie de o perioadă de așteptare de câteva luni. Atacul acesta scos la iveală numeroase aspecte din interiorul companiei care nu ar fi trebuit să iasă la suprafață niciodată. E-mail-uri private, conversații indecente, insulte, chiar și rasism, toate au fost dezvăluite de către recentul atac. Câștigurile materiale în cazurile acelui atac, însă au fost minime. Nu același lucru se poate spune și despre atacul îndreptat în prezent asupra băncilor.

Primii care au observat o problemă au fost angajații unei bănci din Kiev. Aparent,bancomatele eliberau sume de bani la intervale aleatorii, iar trecători norocoși luau bancnotele. În ajutorul băncii a venit gigantul rus Kaspersky, care a scos la iveală ceva mult mai sinistru.

Atacul a început la fel ca și în cazul japonezilor de la Sony cu

Citește mai multe despre atacul cibernetic din prezent pe Playtech.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE