Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAC 2016 Subiecte BIOLOGIE. AVEM subiecte şi BAREM complet Anatomie - Biologie Bac 2016

Friday, 08 July 2016, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Biologie - Anatomie. Peste 137.000 de candidaţi, atât absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare, au susţinut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor oficiale anunţate de Ministerul Educaţiei. Aşa cum v-am obişnuit deja, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, am publicat, în timp real, SUBIECTE şi BAREM pentru probele la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit - geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie. Acestea sunt subiectele şi baremul care se regăsesc şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

BAC 2016 subiecte Biologie - Anatomie. În acest articol, ne vom axa, însă, doar pe SUBIECTE şi BAREM pentru proba la alegere BIOLOGIE. Restul probelor vor fi acoperite pe tot parcursul zilei de site-ul nostru, www.realitatea.net, cu articole dedicate, complete, în care vom face UPDATE LIVE ori de câte ori vom avea informaţii noi.

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE - subiecte, rezolvări, barem de corectare

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE 15:00 - Bacalaureat 2016 edu.ro. Subiecte, BAREM şi rezultate Bacalaureat 2016 Biologie. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, vineri, 8 iulie, ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2016. Iată subiecte, barem şi rezultate Bac 2016 Biologie - Anatomie. VEZI FIŞIERELE ATAŞATE LA FINALUL ARTICOLULUI

BAC 2016 subiecte Biologie - Rezultatele de la examenul de Bacalaureat vor fi afişate pe 12 iulie. În aceeaşi zi se pot depune contestaţii, în intervalul orar 16:00 - 20:00. Rezultatele finale urmează să fie făcute publice pe 16 iulie.

BAC 2016 subiecte Anatomie - Biologie - LIVE UPDATE 12:00 Ultima probă a examenului de Bacalaureat Biologie s-a încheiat.

BAC 2016 subiecte Anatomie - Biologie - LIVE UPDATE 11:30. Primii absolvenţi de clasa a XII-a au ieşit deja din sălile de examen.

Candidaţii care au ales să dea examenul de Bacalaureat 2016 la Anatomie au avut de răspuns la mai multe întrebări despre "Sistemul respirator", "Sistemul exocrin" şi despre "Sistemul excretor". Totodată, aceştia au avut de tratat patru probleme legate de sistemul circulator. În plus, la examenul de Bacalaureat 2016 Anatomie au primit şi un test grilă. Un alt subiect care s-a regăsit pe foile de examen a presupus alcătuirea unui eseu în care subiectul principal era "Respiraţia".

Sursa foto: adevarul.ro

În cele ce urmează, puteţi vedea care au fost subiectele de la proba Biologie vegetală şi animală:

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE 11:00 După mai bine de două ore de la debutul ultimei probe a examenului de Bacalaureat 2016 Biologie, emoţiile ating cote maxime! Vom reveni cu amănunte imediat ce vom avea subiectele şi baremul de corectare de la proba scrisă la Biologie. În jurul orei 12:00, în acest articol veţi putea vedea care sunt subiectele care au fost primite la Fizică, precum şi baremul de corectare.

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE 10:00 A trecut deja o oră de la debutul ultimei probe a examenului de Bacalaureat 2016 Biologie. Emoţii mari pentru absolvenţii de clasa a XII-a, dar şi pentru părinţi! Vom reveni cu amănunte necesare imediat ce vom avea subiectele şi baremul de corectare de la proba scrisă la Biologie.

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE 9:00: Proba Bac 2016 Biologie a început. Absolvenţii claselor a XII-a au intrat în sălile de examen încrezători.

BAC 2016 subiecte Biologie - LIVE UPDATE 8:30: Elevii au început să intre în sălile de examen începând cu ora 8:30.

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte Biologie. Examenul va începe la ora 9:00 şi va dura 3 ore.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE şi BAREM pentru proba la alegere BIOLOGIE. Subiectele si baremul pentru examenul de BACALAUREAT 2016 vor fi publicate, în timp real, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, urmând ca, în jurul orei 15:00, să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

BAC 2016 subiecte Biologie. În acest articol, puteţi consulta modele şi bareme pentru subiectele de la Biologie, aşa cum au fost propuse de Ministerul Educaţiei. Nu trebuie decât să accesaţi fişierele ataşate la sfârşitul acestui articol, rând pe rând. Veţi găsi în ele subiecte şi bareme de corectare biologie, pentru fiecare probă în parte.

Iată doar un exemplu de subiect Biologie:

Scrieti, pe foaia de examen, litera corespunzătoare răspunsului corect. Este corectă o singură variantă de răspuns.

1.  Cefalopodele sunt:
a)   anelide
b)   celenterate
c)   cordate
d)   moluste

2.  Din structura celulei animale lipsete:
a)  citoplasma
b)  mitocondria
c)   peretele celular
d)  reticulul endoplasmic

Restul modelelor de subiecte şi baremul de corectare pentru proba de Biologie pot fi accesate la finalul acestui articol. De altfel, în materialele următoare puteţi afla cele mai noi informaţii în legătură cu desfăşurarea examenului de Bacalaureat de vineri, 8 iulie, pentru fiecare probă în parte. Acestea vor fi actualizate în timp real, cu cele mai importante informaţii - subiecte, rezolvări şi barem de corectare.

BAC 2016 Subiecte CHIMIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte ECONOMIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte FILOSOFIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte FIZICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte GEOGRAFIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte INFORMATICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte LOGICĂ. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte PSIHOLOGIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei pentru BAC

BAC 2016 Subiecte SOCIOLOGIE. Modele de subiecte şi BAREM, propuse de Ministerul Educaţiei la BAC

BACALAUREAT 2016. BAC 2016 subiecte şi barem Biologie. Iată care este Calendarul examenului de Bacalaureat 2016 - PROBA SCRISĂ:

4 iulie2016 - Limba si literatura româna – proba E)a) – proba scrisă
5 iulie 2016 - Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisă
6 iulie 2016 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă
8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – proba scrisă
12 iulie 2015 - AFIŞAREA REZULTATELOR pentru examenul de BACALAUREAT 2016 (până la ora 16:00) pe EDU.RO
12 iulie 2015 - Depunere CONTESTAŢII (orele 16:00 – 20:00)
13 -15 iulie 2015 - Rezolvare CONTESTAŢII

De reţinut, REZULTATELE FINALE ale examenului de BACALAUREAT 2016 vor fi AFIŞATE în 16 IULIE.

BACALAUREAT 2016 subiecte şi barem pentru proba la alegere BIOLOGIE. REGULI valabile pentru examenul de BACALAUREAT 2016:

BACALAUREAT 2016 subiecte Biologie. Toate sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate, în acelaşi mod, şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica SUBIECTELE şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

BAC 2016 Biologie. Extrem de important este faptul că, potrivit metodologiei de examen, candidaţii NU pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din examen şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

BAC 2016 Biologie. Absolvenţii de liceu promovează Bacalaureatul 2016 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Lucrările scrise ale candidaţilor la BACALAUREAT pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum si consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obtinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2016 subiecte şi barem pentru proba la alegere Biologie. A doua sesiune a examenului de BACALAUREAT 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate să se desfăşoare în perioada 18 - 22 iulie.

Astfel, în 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august, vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată, în 23 august, de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele REZULTATE vor fi afişate în 29 august, până la ora 16:00, iar CONTESTAŢIILE vor fi depuse între orele 16:00 şi 20:00. În 30-31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În fişierele ataşate acestui articol, puteţi consulta modele SUBIECTE şi BAREM pentru Biologie, aşa cum au fost propuse de Ministerul Educaţiei.

Reamintim că SUBIECTELE şi BAREMUL pentru proba la alegere Biologie vor fi afişate în acest articol de îndată ce vor fi făcute publice, urmând ca, după ora 15:00, să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL