Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

STUDIU COVID-19. Noul coronavirus se răspândește FOARTE RAPID în birourile „open space” 

Wednesday, 29 April 2020, 02:40 Sursă: realitatea.net

 

Studiul a fost publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) și realizat de Centrul de prevenire si control al bolilor din Coreea de Sud. Studiul s-a ocupat de analizarea unui focar  depistat la începutul lunii martie într-un call-center dintr-un complex mixt de birouri și rezidențial de 19 etaje din Seul.

Focarul a apărut pe 8 martie într-o clădire în care primele etaje erau ocupate de birourile mai multor firme, la ultimele opt etaje fiind apartamente rezidențiale.

Primul caz studiat a fost al unei persoane ce a prezentat simptome ale infecției cu COVID-19 pe 22 februarie, iar o a doua persoană a prezentat primele simptome ale infectării după doar trei zile, pe 25 februarie. Ceea ce i-a surprins pe oamenii de știință a fost faptul că cele două persoane nu au intrat în contact una cu cealaltă, lucrând la etaje diferite dar apropiate ale clădirii. Singurele locuri unde ar fi putut să se intersecteze erau holurile și lifturile. 

Oamenii de știință au testat un număr de 1.143 de persoane din întreaga clădire pentru COVID-19. Dintre acestea, 97 au fost confirmate pozitiv, infectate cu COVID-19. Cele mai multe, adică 94, lucrau în același loc, la același etaj, într-un call center cu 216 angajați.

În acest caz, cercetătorii au ajuns la rezultate alarmante: o rată de infectare de 43,5% pentru cei care lucrau în același loc. Chiar dacă rata de infectare, de răspândire a coronavirusului la nivelul întregii clădiri de 19 etaje a fost de cinci ori mai mică, de doar 8,5%.

Concluzia finală a studiului sud-coreenilor este că noul coronavirus se poate răspândi foarte rapid în medii deschise dar supraaglomerate.

Despre îmbolnăvirea celor doi angajați care lucrau la etaje diferite, primele două cazuri depistate și analizate, oamenii de știință au dedus că a fost posibilă din cauza unui timp mai mare de „apropiere” în spațiu, singurele locuri unde au fost mai „apropiați” fiind culoarele și lifturile din clădire.

După măsurile de carantină și izolare luate, nu au mai fost identificate alte cazuri pozitive de COVID-19, astfel că este posibil să fi întrerupt în acest mod lanțul de transmisie al infectării cu noul coronavirus, spun cercetătorii. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-29 13:30:16
Marius

Felicitari Domnule Presedinte! Avem un om roman adevarat care ne apara si vrea cu adevarat stabilitate in tara. Dumnezeu sa ocroteasca Romania. Dumnezeu sa va ocroteasca si pe dumneavoastra.

Alte articole din: ACTUAL