Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

STAREA DE ALERTĂ pe masa Guvernului, vineri. Ludovic Orban: ”Nu analizăm nicio restricție suplimentară”

Thursday, 13 August 2020, 23:44 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Subiectul principal al discuțiilor Cabinetului Orban din ședința de vineri va fi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, arată proiectul.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Ședința de Guvern va începe, vineri, la ora 17.00.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL