Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stare de URGENȚĂ în Ucraina până la sfârșitul anului

Wednesday, 28 October 2020, 20:25 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”În lume şi în Ucraina, incidenţa Covid-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii”, a declarat Premierul Denis Şmigal, după şedinţa de guvern.

Starea de urgență a fost decretată în Ucraina, ca în majoritatea țărilor, în martie. De atunci, a fost prelungită periodic, fiind denumită și ”carantină adaptativă”. Acest lucru permite autorităților să mențină sau să introducă măsuri anti-Covid necesare în contextul pandemiei.

Din august, restricțiile au fost impuse în funcție de evoluția cazurilor de infectare în fiecare regiune.

După anunțul de miercuri al guvernului vor intra în vigoare noi restricții, precum limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive, cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz, şi limitarea participării la evenimente sau reuniuni la maximum 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii. În plus, acolo unde este posibil, companiile trebuie să adopte sistemul de telemuncă, fără a le scădea angajaților salariul, transmite Agerpres. 

Ucraina, țară cu o populație de aproximativ 40 de milioane de locuitori, a raportat, miercuri, 363.075 de cazuri de Covid-19 și 6.755 de decese. În ultimele 24 de ore, țara a înregistrat 7.474 de noi infectări și 165 de decese.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL