Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Specialiștii au descoperit mutația care i-ar putea face pe oameni să aibă nopți albe

Wednesday, 31 July 2019, 15:53 Sursă: REALITATEA.NET

Oricât de mult ar încerca, unele persoane, pur și simplu nu pot avea parte de un somn odihnitor și neîntrerupt. Iar acest lucru nu face decât să contribuie la acumularea oboselii și a problemelor de sănătate.

Potrivit cercetătorilor, aceste bufnițe de noapte ar suferi de o formă comună a insomniei, care se pare că ar fi parțial moștenită. În acest sens, oamenii de știință de la Universitatea Rockefeller au efectuat mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre acestă mutație genetică și despre modul în care se transmite.

Mutația genetică care ar putea fi de vină pentru insomniile tale

Noul studiu s-a centrat asupra unui subiect feminin, la vârsta de 46 de ani, care se confruntă cu probleme grave ale somnului. Mai exact, specialiștii au studiat cu atenție programul de somn al acesteia, pe parcursul a 18 zile, într-o cameră fără ceasuri și ferestre.

Rezultatele au arătat că corpul femeii producea melanina, „hormonul somnului", cu cinci sau șapte ore mai târziu decât o persoană tipică, iar somnul ei era fragmentat, câteodată compus din perioade foarte scurte de somn neodihnitor.

După ce au analizat ADN-ul voluntarei, cercetătorii au descoperit o mutație a genei Cry1, care a fost apoi identificată și la ceilalți membri ai familiei care se confruntau cu tulburări ale somnului. Această genă conține o proteină despre care e știe că are rolul de a activa numeroase alte gene, precum și cele responsabile de starea de odihnă. Mutația a șters o parte genei Cry1, făcând-o mai puțin eficientă și cauzând problemele de somn.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL