Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spania in noi măsuri în lupta cu COVID-19 și introduce distribuirea testelor rapide către guvernele regionale

Monday, 06 April 2020, 13:48 Sursă: Realitatea.net

Într-o primă fază, peste un milion de teste vor fi repartizate în toate regiunile țării pentru a începe testarea populației cu simptome uşoare sau asimptomatice. Testele au o sensibilitate de 64% la pacienții care au început să aibă simptome și de 80% pentru cei care sunt infectați de mai mult de şapte zile.
 
Următorii pași luați în calcul de autoritățile spaniloe vizează identificarea persoanelor infectate și separarea lor de restul familiei, iar detectarea precoce a bolii se va realiza în cadrul strategiei la care se lucrează în prezent, mai arată sursa citată.
 
Nu este exclusă, a afirmat ministrul sănătății, testarea întregii populații, iar cei contaminați să fie izolați de restul membrilor familiei. În acest sens, Guvernul analizează posibilitatea ca aceștia să fie găzduiți în alte locuri puse la dispoziție de autoritățile regionale, cum ar fi sălile de sport sau hotelurile, pentru a-şi proteja familiile.
 
Potrivit ultimului bilanț făcut public de autoritățile spaniole, alte 635 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce duce totalul la peste 13.000 de morți.
 
Guvernul a recunoscut că numărul persoanelor contaminate este mult mai mare decât cel raportat, deoarece testele de COVID-19 se realizează în prezent doar pacienților cu simptom grave sau profesioniștilor care se află în linia întâi a luptei cu epidemia.
 


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL