Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semnal de alarmă de la OMS: ”Lumea nu va reveni la vechea normalitate într-un viitor previzibil”

Tuesday, 14 July 2020, 09:29 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

''Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea'', a declarat directorul organizației, într-o videoconferinţă de la sediul din Geneva.

Ghebreyesus a subliniat necesitatea ca guvernele să comunice clar cu cetățenii și să pună în practică o strategie globală mai amplă pentru salvarea vieților, făcând apel la populații, în aceeași măsură, să respecte recomandările privind măsurile de protecție. ”Dacă principiile elementare nu sunt urmate, pandemia nu va putea merge decât într-o singură direcţie - din rău în mai rău', a adăugat acesta.

Directorul OMS a reamintit că, din cele 230.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate duminică, 80% s-au înregistrat în zece ţări şi 50% în numai două state. SUA şi Brazilia sunt ţările cele mai afectate.

În privința retragerii SUA din OMS, Ghebreyesus a menționat că forul nu a primit notificarea oficială, aşa cum a anunţat preşedintele Donald Trump, transmite Agerpres.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL