Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful Autorității Electorale Permanente, infectat cu noul CORONAVIRUS. Cine se va ocupa de organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Tuesday, 01 December 2020, 21:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Anunțul a fost făcut de AEP într-un comunicat de presă.

Atribuţiile șefului AEP vor fi preluate de vicepreşedintele Zsombor Vajda, iar Mituleţu-Buică îşi va continua activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020.

Menţionăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieşit negativ”, potrivit comunicatului de presă.

„Președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) și dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun”, se mai precizează în comunicatul AEP.

Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, 6 decembrie, pentru alegerea membrilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL