Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimbările bruşte ale vremii, un pericol pentru organism. Pe cine afectează cel mai mult

Monday, 28 December 2015, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, a explicat că "în mod normal, asupra unui organism sănătos nu au efecte aceste treceri, cu condiţia să ne adaptăm la condiţiile de mediu şi să ne îmbrăcăm adecvat".

"Asupra organismelor fragile, însă, mă refer pe de o parte la copiii foarte mici, pe de altă parte, la vârstnicii cu patologie asociată, adică pacienţi cu boli cardiace, hipertensivi, cu diabet, cu boli pulmonare respiratorii, cum este astmul sau bronşita cronică obstructivă, dar şi asupra pacienţilor cu alte patologii cronice, acolo lucrurile stau diferit, pentru că aceşti pacienţi au o putere de adaptare mai mică, o imunitate scăzută şi atunci sigur că pot să apară fel de fel de complicaţii, de la banalele viroze respiratorii, gripe şi aşa mai departe, până la decompensarea bolilor de bază, adică a insuficienţei cardiace, a diabetului, a astmului şi aşa mai departe", a adăugat medicul pentru RFI.

Rodica Tănăsescu atrage atenţia că "aceşti pacienţi trebuie să aibă o grijă deosebită în aceste perioade. Dacă se poate, ei nu trebuie să iasă din casă decât în mijlocul zilei, în aşa fel încât temperatura să fie mai blândă, să fie îmbrăcaţi adecvat şi mai ales să evite aglomeraţiile. Pentru cei care încă nu s-au vaccinat antigripal, evident, recomandăm vaccinarea".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL