Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal monstru la graniță! Polițiștii români de frontieră, acuzați că bat, biciuiesc și electrocutează migranții

Thursday, 24 September 2020, 11:02 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Acuzațiile privind comportamentul inuman al polițiștilor de frontieră au fost făcute de mai multe ONG-uri sârbe, în urma mărturiilor migranților prinși când încercau să treacă ilegal granița. Acuzațiile vizează polițiștii de frontieră din mai multe țări.

 Pe 19 august, șase sirieni și un egiptean au cerut ajutorul unui ONG din Belgrad. Aceștia au povestit că au fost trimiși cu forța în Serbia de polițiștii români, după ce au fost loviți cu bastoane și cabluri. Unul dintre ei, care are un picior amputat, a povestit că ofițerii români i-au folosit cârjele pentru a-l bate. Potrivit mărturiilor, unii dintre migranti au fost supuși și la șocuri electrice, fiindu-le arse hainele, transmite Realitatea Plus.

Acuzațiile sunt respinse de Poliția de Frontieră din țara noastră. Într-un comunicat, instituția transmite că ”toate acțiunile întreprinse de polițiștii de frontieră români împotriva migranților care acționează ilegal la graniță trebuie să fie în acord cu legislația națională și internațională, inclusiv respectul pentru drepturile omului”.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL