Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal în noul guvern francez! Activistele feministe cer demisia ministrului de Interne, acuzat de viol

Tuesday, 07 July 2020, 21:26 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Gerald Darmanin a fost numit luni la conducerea Ministerului de Interne. A doua zi, s-a confruntat cu mai multe manifestații la care au participat activiste feministe care îi cer demisia în urma unor acuzații de viol.

Primul protest a avut loc dimineață, în timpul predării puterii. Aproximativ 20 de feministe au încercat să se apropie de porțile ministerului, dar au fost oprite de poliție. Scandând „demisia lui Darmanin” și „violatorul Darmanin”.

Al doilea incident a avut loc după-amiază, în fața Palatului Elysee, unde a avut loc primul Consiliu de Miniștri al guvernului condus de Jean Castex. Trei activiste feministe s-au apropiat de Palatul Prezidențial purtând pancarte cu mesaje împotriva ministrului.

Ulterior, la câteva sute de metri distanță, în fața bisericii Madeleine, 50 de activiste din colectivul #Noustoutes, îmbrăcate în negru, au organizat o înmormântare simbolică a egalității dintre bărbați și femei. Trandafiri albi și roșii au fost așezați în fața unui sicriu cu un vultur negru uriaș, pe care era înscris numele noului ministru. „Cultura violului este în mișcare!”, au scandat activistele.

La începutul anului 2018, Gerald Darmanin a fost acuzat de două femei de viol și abuz de putere. Noul ministru a respins acuzațiile, iar purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că acesta trebuie să poată „beneficia de prezumția de nevinovăție”, notează hotnews.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL