Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șapte țări amenințate de foamete vor primi de urgență 100 de milioane de dolari de la ONU

Wednesday, 18 November 2020, 09:40 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Nimeni nu ar trebui să vadă riscul foametei ca pe un efect secundar inevitabil al acestei pandemii”, a transmis, într-un comunicat, subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

”Dacă acest lucru se întâmplă, este pentru că lumea a permis să se întâmple. Foametea poate fi evitată, dar trebuie să acţionăm la timp pentru a face diferenţa. La ora actuală, mai mulţi bani pentru asistenţă sunt cel mai rapid şi mai eficient mod de a sprijini eforturile de prevenire a foametei”, a adăugat el.

Din suma totală, deblocată de Fondul central al ONU pentru intervenţii în caz de urgenţă, Yemen va primi 30 de milioane de dolari, Etiopia - 20 de milioane, Afganistan - 15 milioane, Nigeria - 15 milioane, Congo - 7 milioane, Sudanul de Sud - 7 milioane și Burkina Faso - 6 milioane.

În țările respective, ”foametea provoacă decese chinuitoare şi alimentează conflictele şi războiul”, deşi ”pe planetă există hrană mai mult decât suficientă pentru toată lumea”, a adăugat oficialul ONU, citat de Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL