Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro. Vestea pe care toți o așteptam. Iată notele - LIVE UPDATE

Wednesday, 05 July 2017, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro. A venit momentul adevărului. Miercuri, 5 iulie, elevii care au dat BACALAUREATUL vor afla notele la fiecare probă în parte și media finală, de care poate depinde restul vieții lor. În cel mai important moment al vieții de elev, Realitatea.net este alături de cei care au dat BACUL. Alături de  EDU.ro., vom publica în timp real notele pentru fiecare județ în parte, precum și statisticile aferente, oferite de Ministerul Educației. 

Cei care sunt nemulțumiți de notele obținute și vor să depună contestație, trebuie să știe exact calendarul rămas din această sesiune. Iată-l: 5 iulie 2017 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00). 6 - 9 iulie 2017 - Rezolvarea contestaţiilor. 10 iulie 2017 - Afişarea rezultatelor finale.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro - LIVE UPDATE:

Rezultatele au fost publicate AICI

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro UPDATE: Mai sunt aproximativ 48 de ore până la afișarea rezultatelor pe Edu.ro și Realitatea.net. Să sperăm că de data aceasta, site-ul Ministerului Educației va face față numărului mare de accesări

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro UPDATE:  Mai țineți minte ce s-a întâmplat anil trecut? Iată județele cu cea mai bună promovabilitate, după publicarea de rezultatelor, în 2-16: 

Cluj - 83,32%
Bacău - 79,91%
Brașov - 78,21%
Sibiu - 77,69%
Galați - 77,65%
Iași - 76,51%

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro UPDATE: Ce notă credeți că veți lua la BAC după afișarea rezultatelor din 5 iulie 2016? Veți depune contestație?

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro UPDATE: Anul acesta, câțiva elevi au avut o intuiție foarte bună la istorie. Iată un articol interesant: Cum au aflat o mulțime de elevi subiectele la istorie ÎNAINTE de examen

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro UPDATE: Anul trecut88.167 de candidaţi dintr-un total de 129.395 de candidaţi au promovat examenul naţional de Bacalaureat, rata de promovare fiind de 68,1%, mai mare cu 1,4 % după soluţionarea contestaţilor.

„În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 83.091 de candidaţi promovaţi provin din promoţia 2015-2016 (75,6%, rată de reuşită), iar 5.076 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (26,1%, rată de reuşită). Numărul mediilor de 10 a crescut la 78 (iniţial au fost înregistrate 56).

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro: Ce spune Ministerul Educației

Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), desfăşurată vineri, 30 iunie, a fost de 95,85% (în ușoară creștere comparativ cu anul trecut: 95,45%).

Astfel, dintre cei 127.035 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 121.765 de candidaţi. 5.233 de candidaţi au absentat, iar 37 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (16:00-20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro: Cea mai simplă metodă de a găsi notele online

Rezultate BAC 2016 – Deoarece un numar foarte mare de elevi si parinti vor incerca sa acceseze site-ul bacalaureat.edu.ro in acelasi timp, incarcarea paginii de internet cu rezultate este posibil sa dureze ceva mai mult decat in mod obisnuit, motiv pentru care va explicam care este cea mai simpla metoda de a gasi notele online, pentru a nu pierde prea mult timp.

In primul rand, atunci cand veti intra pe bacalaureat.edu.ro/2016 , veti avea in fata harta completa a Romaniei, impartita pe judete. Selectati judetul dorit, dupa care, cea mai simpla metoda de a gasi notele online este sa selectati ‘rezultate pe judet: alfabetic’.

Dupa ce ati selectat afisarea notelor in functie de ordinea alfabetica a elevilor din judet, alegeti numele cele mai apropiate, ca litera din alfabet, de numele vostru. Este posibil sa trebuiasca sa faceti aceasta operatiune de mai multe ori, insa aceasta este cea mai simpla metoda de a gasi notele online.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro: Care este nota minima de trecere

Rezultate BAC 2016 – Este foarte important de stiut ca desi media tuturor probelor la Bacalaureat trebuie sa fie cel putin 6 pentru ca un elev sa fie considerat admis, notele obtinute la fiecare proba in parte pot fi sub nota 6.

La fiecare dintre probe, elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 pentru a putea fi considerati admisi. Spre deosebire de anii trecuti, acum nu mai conteaza notele obtinute probele de limba romana oral, limba straina oral sau informatica. Aceste probe sunt considerate doar competente dobandite in timpul liceului si sunt notate cu calificative, fara sa influenteze nota finala.

Rezultate BAC 2017 Chimie. Vezi notele la Chimie organică şi anorganică - BAC 2017 edu.ro 

Rezultate BAC 2017 Biologie. Subiecte uşoare, note pe măsură: Iată rezultatele la BAC 2017! 

Rezultate BAC 2017 Anatomie. Momentul adevărului: Consultă AICI notele la Bacalaureat 2017 

Rezultate BAC 2017 ISTORIE. Note bune la Istorie: Verifică ai ce rezultate ai avut la BAC 2017 

Rezultate BAC 2017 Matematică. Consultă pe Edu.ro notele la Română BAC 2017 

Rezultate BAC 2017 Geografie. Edu.ro a anunţat notele la BAC 2017. VEZI aici rezultatele! 

Rezultate BAC 2017 Română. Verifică aici notele la Română BAC 2017

Rezultate BACALAUREAT EDU.ro 2017. Lucrările sunt corectate în alte judeţe

Rezultate BAC 2017. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultate BAC 2017. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

Rezultate BAC 2017. De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Rezultate BAC 2017. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Rezultate BACALAUREAT 2017 EDU.ro. Elevii pot da gratuit BAC-ul doar de două ori

Rezultate BAC 2017. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Pâna la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judetene/comisia unicipiului Bucuresti iau toate masurile, în colaborare cu autoritatile dministratiei publice locale, pentru asigurarea dotarii tuturor sălilor de examene cu sisteme de supraveghere audio-video.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Rezultate BAC 2017. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Rezultate BAC 2017. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Biologie

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Geografie

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Chimie

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Matematică

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Istorie

Rezultate Bacalaureat 2017 EDU.ro. Subiecte și barem Română

REZULTATE BACALAUREAT 2017 EDU.ro: Calendarul sesiunii august-septembrie 

Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017

11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL