Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răsturnare de situație în cazul familiei din Olanda care trăia de 9 ani sub pământ. "Erau captivi"

Wednesday, 16 October 2019, 21:25 Sursă: REALITATEA.NET

Anchetatorii olandezi suspectează că un austriac i-a ținut în captivitate timp de aproape 10 ani pe tatăl olandez și cinci copii ai săi, împotriva voinței lor.

Bărbatul de 58 de ani, identificat de mass-media ca Josef B., a fost arestat după ce poliția a descoperit familia celor șase într-o cameră secretă minusculă din ferma localizată în satul Ruinerwold, din nordul provinciei Drenthe.

Misterul din jurul cazului în ultimele ore, transmite BBC News. Tânărul care a intrat într-un bar și a dat alarma cu privire la captivitatea familiei sale a fost totuși activ pe social media în acest an, conform AFP.

"În cadrul anchetei, bărbatul este în prezent suspectat că ar fi implicat într-o privare ilegală de libertate care a pus în pericol sănătatea altor oameni", au declarat procurorii olandezi într-un comunicat de presă.

Austriacul va apărea joi în fața unui tribunal care va decide dacă trebuie să fie ținut în arest mai mult timp. De asemenea, poliția a făcut percheziții la două proprietăți, ca parte a anchetei, inclusiv într-un fost magazin de jucării deținut de suspect în orașul Zwartsluis, situat la 16 kilometri de Ruinerwold.

Descoperire șocantă în Olanda, sub pământ. O familie aștepta de 9 ani "sfârșitul lumii"

polițiștii au descoperit un bărbat, despre care se crede că este tatăl familiei, și șase dintre copiii săi, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

"Ferma groazei" se află în apropierea satului Ruinerwold din nordul provinciei Drenthe. "Nu am mai întâlnit nimic de genul acesta", a declarat primarul localității, Roger de Groot, într-o conferință de presă.

Poliția a demarat investigația după ce a primit un apel de la cineva care era preocupat de condițiile de viață ale oamenilor din respectiva fermă.

„Au trăit complet izolat, trăiau doar în casă în ultimii nouă ani și mai mulți dintre copii nu au fost nici măcar trecuți în registrul de nașterii", a mai spus primarul localității.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL