Rareș Bogdan, dezvăluiri explozive despre Tăriceanu și Teodorovici

Thursday, 08 November 2018, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

Dezvăluiri uluitoare făcute de Rareș Bogdan în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de luare de mită.

Adaugă părerea ta

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, a prezentat declarația unui martor protejat care susține că nu doar Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită, ci și actualul ministru de Finanțe, Orlando Teodorovici. 

"Dosarul Microsoft bubuie rau, sursele vorbesc de mita de 10% dintr-un contract pentru licenta, 2 milioane de dolari incasate de Tariceanu. 20 decembrie 2006, Microsoft a trimis o scrisoare catre domnul Tariceanu, in care ii spunea ca au trecut 20 de zile de cand guvernul nu respecta contractul pentru licenta

Un martor protejat sustine ca Victor Malinovschi a infiintat mai multe off-shore-uri, cu scopul de a scoate din Fujitsu, care vindea licentele de servicii fictive, sumele de bani necesare unor mite pentru oameni din guvern. S-au virat 2,7 milioane de dolari, care urmau sa plateasca mita catre Tariceanu si Teodorovici", a spus Rareș Bogdan la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

Conform Realitatea TV, DNA cere ridicarea imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu, pentru ca acesta sa fie pus sub acuzare pentru luare de mita.

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită, presupusă a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Agerpres.

Potrivit surselor citate, acuzaţia se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului.