Raportul #Colectiv. Vlad Voiculescu confirmă existenţa documentului: Este înregistrat la cabinet!

Wednesday, 25 October 2017, 20:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătăţii, îl contrazice pe acualul şef al Sănătăţii, Florian Bodog: raportul despre erorile grave din Colectiv există şi a fost depus la registratura cabinetului cu nr 9/3.01.2017, iar apoi, remis Direcțiilor de specialitate din Minister, anunţă acesta pe Facebok. Mai mult, Voiculescu spune şi cine este autorul raportului: Elena Copaciu, cea care a făcut parte din echipa sa, la Minister.

Redăm, în continuare, postarea lui Vlad Voiculescu: 

"Domnului Bodog iarăși i-a mâncat pisica tema.

Digi24 prezintă raportul întocmit de parte din echipa mea despre cum a acționat sistemul medical românesc la #Colectiv.

Ce spune MS printr-un comunicat acum câteva minute?

"La Ministerul Sănătății nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în cazul “Colectiv”."

Ei bine, raportul este înregistrat cu nr 9/3.01.2017 la registratura cabinetului MS de unde ulterior a fost remis Direcțiilor de specialitate din MS. Și nu pot să cred că domnul Bodog, secretarii de stat și consilierii dânsului nu știu despre acesta. Și nu pot să cred că domnul Bodog nu știe cum funcționează o registratură.

Raportul ascuns #COLECTIV. Ministerul Sănătăţii spune că nu a ştiut de existenţa sa

Într-un punct are dreptate domnul Bodog: raportul nu este elaborat "la începutul anului 2017" ci în cele 7 luni premergătoare, atât cât eu și echipa mea am fost la Ministerul Sănătății. Nu își închipuie nimeni că echipa dumnealui s-ar fi ocupat cu așa ceva...

---
Nu este de altfel prima dată când scuzele domnului Bodog pentru a își justifica lipsa de acțiune sau îngroparea unor proiecte la dorința/comanda partidului frizează ridicolul.

Mai întâi nu găsește întreaga documentație pentru cele 2 spitale din București care trebuiau construite cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare - bibliografe întregi care sunt disponibile atât la Ministerul Sănătății cât și la Ministerul Finanțelor Publice.

Acum nu găsește Raportul despre Colectiv.

Pare că nimic ce nu este in vestitul Program de Guvernare nu se găsește nicăieri. Munca de luni de zile, bilbiorafturi întregi... s-au pierdut, evaporat.

---
Elena Copaciu, autorul raportului, îi cerea pe 13 Octombrie domnului Ministru Bodog o audiență pentru a ajuta la eliminarea barierelor pentru aplicarea ordinului 476, referitor la îngrijirile medicale pentru pacienții cu arsuri:

"Domnule Ministru, ce nu regăsiți în textul ordinului mai puteți afla din analiza intervenției medicale la nivel de spitale la pacienții de la Colectiv, alături de planul de măsuri, termenele propuse și gradul de implementare pentru fiecare dintre acestea. Este raportul cu nr 9/3.01.2017 depus la registratura cabinetului MS și ulterior remis Direcției Asistență Medicală MS - dacă sunt neclarități, eu și colegii mei vă stăm la dispoziție pentru a elimina orice problemă de comunicare și facilita modificări care să se regăsească nu doar pe hârtie, ci și în viața reală a spitalelor, dar mai ales, a pacienților."

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ