Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, despre ajutoarele trimise în Liban: "Este un gest mic pe lângă ce va trebui să facem pe viitor"

Saturday, 08 August 2020, 10:35 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit sefului DSU, ajutoarele catre pleaca astazi catre Liban au fost obtinute in urma eforturilor comune ale Departamentului pentru Situatii de Urgenta, societatii civile, diasporei libaneze din Romania si Ministerului Apararii Nationale (MApN).

"Toate aceste eforturi conjugate vor duce la sosirea, astazi, in Liban, a primului sprijini trimis pe linie medicala. Cele doua avioane pe care le vedeti in spate sunt cu materiale sanitare si medicamente, care au fost achizitionate sau repartizate de la rezervele statului si vor ajunge la cei care au nevoie de ele", a explicat Raed Arafat.

Opt tone de materiale sanitare pleacă, astăzi, din România către Liban. În acest scop, două aeronave ale forțelor aeriene române urmează să decoleze de la baza 90, din București. 

Vă reamintim că peste 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce exploziile uriaşe de marţi, din portul din Beirut, au distrus numeroase clădiri, iar Libanul mai are rezerve de grâne pentru mai puţin de o lună, în condiţiile în care principalul siloz al ţării a fost distrus. Spitalele din țară sunt copleșite de numărul mare de răniți.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL