Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, avertisment nou: ”Poţi să votezi dacă nu ai carte de identitate? Nu? NU poţi să intri în secţia de votare fără mască”

Friday, 25 September 2020, 21:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Vedem la acest moment clar că nu scădem. Nu putem vorbi de scădere, poate chiar de o uşoară creştere. Asta trebuie să ne atragă atenţia că situaţia nu este stabilă şi depinde foarte mult de respectarea regulilor. Nu le aplicăm corect, ascultăm pe cei care îşi bat joc de aceste reguli care încearcă să transmită mesaje voalate că virusul e mai puţin virulent, dacă îi ascultăm pe ei, riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la un post TV.

”Acum trecem către o perioadă destul de încărcată şi critică pentru că se combină cu gripă sezonieră, deci clar că vom avea probleme mai mari, chiar dacă şi gripa sezonieră se limitează răspândirea ei prin purtarea măştii.

Ajutorul populaţiei major este respectarea regulilor. Nu te costă nimic dacă porţi o mască, dar te poate costa o viaţă dacă asculţi şi nu porţi mască pui în pericol şi viaţa celor apropiaţi, şi regretul este tardiv. Astea sunt probleme reale şi oamenii trebuie să conştientizeze că este o muncă în echipă aici şi marea parte a echipei este omul de rând.

Dacă se respectă regulile şi dacă oamenii respectă exact regulile care sunt recomandate riscul va fi minimalizat la maxim. Trebuie să înţeleagă toată lumea: dreptul la vot e dreptul la vot, incontestabil. Dacă te duci la vot, trebuie să ai la tine cartea de identitate şi, de data asta, trebuie să ai şi mască. Poţi să votezi dacă nu ai carte de identitate? Nu? Nu poţi să intri în secţia de votare fără mască. Regulile vor trebui să fie aplicate cu stricteţe la toate secţiile”, a spus Raed Arafat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL