Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat a stabilit regulile la votare: ”Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale. Trebuie evitate, să prevenim o infectare în masă”

Friday, 04 December 2020, 17:39 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Astăzi a fost adoptată Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii privind starea de alertă. De menționat că în cadrul Hotărârii CNSU s-a mai introdus un articol sau o solicitare care a fost aprobată prin care persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile.

Referitor la vot: 1 referitor la toți cei care au drept de vot. În intervalul 6.00 decembrie, ora 5 dimineața și 7 decembrie, orele 1.00, la nivel național, cu excepția persoanelor carantinate, persoanele pot circula nerestricționate, fără declarație pe propria răspundere pentru a-și exercita dreptul de vot.

A doua prevedere: membrii birourilor electorale, candidații, persoanele implicate în desfășurarea alegerilor, persoanele care le asigură transportul: lor li se permite circulația și după ora 1.00”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat îi sfătuiește pe cei care obișnuiesc să petreacă după alegeri să evite adunările pentru a preveni o infectare în masă.

”Dacă se respectă regulile prevăzută în interior, la așteptare, în deplasare spre secțiile de vot și oamenii înțeleg nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oameni la vot. Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale, trebuie evitate la maxim și să nu aibă loc, ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activități”, a mai spus Raed Arafat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL