Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

PSD iese la atac după ce a fost acuzat că "a furat 10% din PIB"

Tuesday, 13 August 2019, 13:04 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul liberal Florin Cîțu a denunțat, marți dimineața, ceea ce el numește "datele false ale rectificării bugetare" și a i-a acuzat pe cei de la PSD și ALDE de un jaf de 10% din PIB, în ultimii doi ani și jumătate.

"TREBUIE sa aflam ADEVARUL despre cat de mare este GAURA in urma JAFULUI celor de la PSD+ALDE. TREBUIE sa aflam cati bani au furat de la buget. Estimez ca vorbim de aproximativ 10% din PIB furat in ultimii doi ani si jumatate. Bani care au ajuns la PSD+ALDE", a fost atacul lui Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Cîțu, cei din Curtea de Conturi care au fost părtași la acest FALS în acte si la furtul din banul public.

În replică PSD spune că PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară.

PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit "în mod iresponsabil" astfel de informații:

"PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat" datele financiare și că ar fi „furat 10% din PIB" sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională.

Aceste acuzații - lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului - pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat" de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL.

De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate" și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea.

Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale", au scris social-democrații pe pagina de Facebook.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL