PSD, de neoprit. Viorica Dăncilă dă vina pe ”unii cetățeni” pentru lipsa autostrăzilor

Tuesday, 19 March 2019, 14:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viorica Dăncilă a susținut în deschiderea ședinței de guvern un nou discurs în care a justificat lipsa autostrăzilor prin intervenția unor ”cetățeni” pe care nu i-a nominalizat. Cu doar o zi mai devreme, ministrul Transporturilor acuzase statul paralel. 

Premierul Viorica Dăncilă dă vina pe români pentru lipsa autostrăzilor. Viorica Dăncilă a afirmat, la începutul ședinței de guvern de astăzi, că anumiți ”cetățeni” doresc să blocheze realizarea proiectelor. 

”Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne unim cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive”, a spus premierul.

"Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. La sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România”, a adăugat Dăncilă. 

Ministrul Transporturilor explică lipsa autostrăzilor: intervenția statului paralel

 Cu doar o zi înainte, Viorica Dăncilă a criticat guvernările precedente care nu au făcut nimic, dar și pe protestatarii care ”fac circ”, o declarație copiată după cea a liderului PSD Liviu Dragnea. 

”Ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto- infrastructura de transport. Am modificat legislația pentru a crește posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin parteneriatul public-privat. (...) După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenți, în alte guvernări au fost 0 km și să nu uităm că ministrul transporturilor din 1999, devenit apoi președintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naționale. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greșită, dar și cu o serie de piedici puse parcă intenționat de unii” a susținut Dăncilă la Forumul Industriei Auto.

”Este o problemă esențială pentru dezvoltarea viitoare a României, însă acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune nu făcând circ și declarații politice. Concret, săptămâna trecută au început lucrările la primii km la autostrada din Moldova”, a conchis ea.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ