Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesorul de sport acuzat că fotografia eleve în toaleta şcolii şi-a recunoscut fapta

Monday, 05 October 2015, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

Dragoş Toma Silvestru, angajat la Şcoala 164 din Bucureşti, a depus o declaraţie scrisă în faţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), urmând ca ancheta ulterioară să stabilească dacă acesta va fi sau nu concediat.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat că, în prezent, există o cercetare la nivelul unităţii de învăţământ, iar în paralel, poliţiştii fac o cercetare, întrucât părinţii l-au reclamat pe profesor şi la secţia de poliţie.

Potrivit Mediafax, mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată cu telefonul mobil în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru. Femeia a explicat că fetiţa a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.

În urma sesizării, cadrul didactic a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieţii private.

Audierile în acest caz vor fi făcute de poliţişti şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, anchetatorii urmând să stea de vorbă, în prezenţa părinţilor şi a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinţi.

De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu faptul că profesorul de sport de la Şcoala 164 fotografia eleve în toaletă, mai precizează sursa citată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL