Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul care a anchetat Revoluția: Iliescu și Petre Roman l-au condamnat la moarte pe Ceaușescu

Saturday, 21 March 2015, 23:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Pentru un dictator, indiferent de care dictator e, de stânga, de dreapta, pe talerele astea ale justiției n-ai altă pedeapsă, decat pedeapsa capitală, deci mie mi s-a parut că această pedeapsă este potrivită pentru toate crimele care s-au comis, în cei 25 de ani de comunism", a declarat Voinea, într-un interviu la postul B1 Tv.

Fostul procuror a menționat că a fost un proces echitabil, dar că sentința a fost stabilită de alții.

"Condamnarea la moarte a lui Ceaușescu s-a stabilit, în clădirea Ministerului Apărării Naționale, în cabinetul generalului Stanculescu, de către Ion Iliescu, generalul Stanculescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Ion Barladeanu, Silviu Brucan. A fost sacrificat de către comuniști pentru comunism", a punctat Dan Voinea.

În 24 mai 2011, statul român a fost condamnat, de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, într-un proces intentat de Asociația "21 Decembrie" și alte persoane, cu privire la Revoluția din 1989, pentru "încălcarea dreptului la viață și la respectarea vieții private".

După publicarea deciziei, România a intrat în supravegherea Biroului de Executări a deciziilor CEDO, de pe lângă Consiliul Europei. Ca urmare, instituțiile din România au primit un calendar, până în 2013, privind anchetarea dosarelor Revoluției, dar termenele nu au fost respectate.

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL