Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proceduri SIMPLIFICATE pentru depunerea cererilor unice de plată. Adrian Oros: ”Fermierii pot obține 85% din valoarea subvențiilor”

Thursday, 21 May 2020, 22:56 Sursă: Realitatea.NET

”Guvernul a adoptat o OUG prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020, asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de restricțiile de circulație și de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile pentru aceste cereri, ele se fac online, iar adeverințele de la primării se obțin direct de către centrele noastre APIA.

O altă măsură este aceea că din 15 mai prin APIA eliberăm adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente. Am negociat prin APIA cu instituțiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obțină un credit de până în 85% din valoarea subvențiilor pe care le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maximum 2%. Convențiile cu instituțiile bancare se află pe site-ul APIA pentru cei interesați”, a specificat ministrul Adrian Oros, după ședința de Guvern.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL