Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria Capitalei confirmă oficial: cântece și dansuri de Crăciun în Piața Victoriei în decembrie

Wednesday, 29 November 2017, 10:41 Sursă: REALITATEA.NET

”Urmare a unei solicitari primite din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 05 - 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna".

In acest scop, in alvelola centrala a pietei vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si elevi, precum si artisti consacrati. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10 si 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restrictionat.

De asemenea, in aceeasi locatie va avea loc, pe 31 decembrie, intre orele 19.00 si 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primaria Capitalei. Cu aceasta ocazie, traficul auto prin Piata Victoriei va fi restrictionat, mai multe amanunte in acest sens urmand a fi comunicate in perioada premergatoare evenimentului.

Precizam ca Piata Victoriei a fost aleasa ca locatie pentru cele doua evenimente, "Targul de sarbatori - Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" si "Revelion 2017-2018", intrucat in Piata Constitutiei, in intervalul 1-27 decembrie 2017, se desfasoara "Targul de Craciun", iar in Piata Universitatii va avea loc un alt eveniment, in aceeasi perioada”, a precizat Primăria Capitalei pentru Realitatea TV.

Comunitatea „Corupţia Ucide” a postat miercuri pe Facebook o notificare trasmisă Primăriei Bucureşti pe 24 noiembrie, potrivit căreia a anunţat că vrea să facă adunări publice în Piaţa Victoriei până pe 3 decembrie.

Mesajul transmis primarului Capitalei, Gabrielei Firea: „Prin prezenta vă anunţăm că va trebui să găsiţi o altă amplasare pentru Târgul de Crăciun pe care vi-l doriţi (culmea) în Piaţa Victoriei”.

 Reacţia „Corupţiei Ucide” a venit după ce Primaria Capitalei a aprobat organizarea târgului de sărbători „Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă“ în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei.    

„Doamna Firea, prin prezenta vă anunțăm că va trebui să găsiți o altă amplasare pentru Târgul de Crăciun pe care vi-l doriți (culmea) în Piața Victoriei. Notificarea este făcută până pe 3 Decembrie și înregistrată la Primărie. În răspunsurile pe care le dați protestatarilor care încearcă să notifice protestul, recunoașteți ca acel loc nu poate fi folosit în alt scop deoarece este recunoscut pentru protestele spontane și cf. legislației în vigoare, desfășurarea a doua activități simultan, în același loc, reprezintă o încălcare a legii. Întrebarea firească este: tocmai dumneavoastră încălcați legea?”, se arată în mesajul postat de „Corupția Ucide” pe contul de Facebook.  

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL