Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima carte scrisă de Papa Francisc, disponibilă şi în România. Când va fi lansată

Tuesday, 05 January 2016, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

Volumul "The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli" ("Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli") va fi lansat simultan în România şi în celelalte ţări de pe glob, în luna ianuarie 2016..

În această carte, pornind de la propria sa experienţă ca preot şi pastor, Papa Francisc dezvăluie temeiul învăţăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea. El intră într-un "dialog profund, simplu şi intim" cu cititorii, prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist şi expert vaticanist, informează editura Trei.

"The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli" este un volum destinat în mod special celor care se află în căutarea "unui sens în viaţă", a "unui drum de pace" sau a "vindecării rănilor fizice şi spirituale".

De asemenea, în cartea sa, Suveranul Pontif explică motivele pentru care a decretat 2016 "Anul Sfânt al Milostivirii", cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea şi iertarea primite de la Dumnezeu.

"Într-o lume marcată de viteză şi, prin urmare, de neputinţa de a ne găsi un răspuns prompt la întrebările iscate de sensul acţiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator să şi-l definească în viaţă, avem nevoie şi astăzi, aşa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce înţeleaptă care să ne însoţească de-a lungul aventurii spirituale pe care o trăim zi de zi. Un îndrumător care să ne ajute să ne definim şi armonizăm scopurile în raport cu responsablitatea faţă de ceilalţi. Papa Francisc ne invită la acest dialog ideatic intim, printr-o mărturisire care porneşte de la el către noi, investindu-ne astfel cu forţa de a ne confrunta cu noi înşine şi cu provocările cărora suntem nevoiţi să le facem faţă", a explicat Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Trei.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL