Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Societății de Epidemiologie: România este cu mulți ani în urmă față de alte țări la prevenția din sănătate

Wednesday, 04 November 2020, 15:01 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”La partea aceasta de prevenţie se pare că noi suntem în urmă cu mulţi ani faţă de alte ţări. (...) Vorbim foarte mult de prevenţie, poate avem şi acte normative, dar, în realitate, nu se face nimic şi consecinţele se văd foarte clar din estimările acestea statistice, care, în esenţă, sunt doar vârful aisbergului fenomenelor morbide din România. Cu alte cuvinte, eu cred că de la această atitudine defensivă în problema prevenţiei trebuie să trecem într-o atitudine mai ofensivă, mai implicată, mai practică şi să încercăm să facem ceva”, a spus Azoicăi, la o dezbatere online organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie a subliniat că am rămas în urmă și în privința percepției asupra vaccinării. În întreaga lume este promovată vaccinarea și la adulți, în timp ce în țara noastră s-a menținut tendința vaccinării în special la copii. 

”Istoric, am moştenit calendare de vaccinare care sunt adresate vârstei copilăriei şi este foarte bine şi trebuie să le menţinem în continuare, pentru că situaţia, în continuare, ne obligă să facem lucrul acesta. Din nefericire, parcă facem abstracţie sau închidem ochii vizavi de adultul tânăr, de adolescent, de adultul cu comorbidităţi, indiferent de grupa de vârstă la care se află, şi comorbidităţile ştim că sunt multiple în România. (...) Istoric, am rămas doar pe ideea sau pe practica vaccinării doar la categoriile de vârstă mică - la copii”, a adăugat Azoicăi, citată de Agerpres. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL