Gafa premierului Dăncilă, la întâlnirea cu Stoltenberg: "Îndemn la descurajarea alianței NATO"

Tuesday, 22 January 2019, 20:33 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o conferință comună de presă, Jens Stoltenberg a avertizat România că situația mondială este ”din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă”. Secretarul general al NATO a apreciat efortul guvernului de a aloca 2% din PIB pentru armată.

”România e un partener solid și foarte apreciat. România ajută la stabilizarea Afganistanului, în Balcani și joacă un rol crucial în zona Mării Negre. Ne confruntăm cu o lume din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă. Apreciem că România alocă 2% din PIB pentru armată. Încurajez România să continuie pe această cale.”, a spus Jens Stoltenberg la conferința de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă a inventat un cuvânt și a promis ”combaterea Holocaustului”, într-un discurs la Bruxelles

Premierul României, Viorica Dăncilă, a transmis, după întâlnirea cu secretarul general al NATO:

"I-am prezentat secretarului general al NATO prioritățile României pe durata deținerii presedinției Consiliului UE, cu accent pe cele care vizează coeziunea și cooperarea între statele membre în fața noilor provocări pe securitate. Ne dorim că UE să își păstreze capacitatea de a răspunde amenințărilor de securitate, dar ca partener al NATO", a declarat Viorica Dancila.

.....

"Consolidarea posturii de apărare și descurajarea Alianței în ansamblul său rămâne o prioritatea care necesită eforturi din partea tuturor aliaților.", a gafat premierul. 

Se poate vedea în clipul de mai jos la min 7.55.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un alt element important al vizitei va fi întrevederea bilaterală pe care Viorica Dăncilă o va avea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, cu scopul trecerii în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda Alianţei, cu accent pe temele de interes pentru România şi pe contribuţiile ţării noastre la implementarea politicilor şi deciziilor aliate, informează Guvernul, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, agenda vizitei cuprinde şi participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, precum şi întrevederea premierului român cu preşedintele Comitetului Economic şi Social European, Luca Jahier, şi participarea la reuniunea socialiştilor europeni.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, de asemenea, alături de înalţi oficiali europeni şi membri ai Guvernului de la Bucureşti, la vernisajul expoziţiei de fotografie şi la concertul dedicat debutului preşedinţiei române la Consiliul UE.

Din delegaţia guvernamentală fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Apărării Naţionale, Beniamin-Gabriel Leş, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, scrie agerpres.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ