Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Populaţia României SCADE în fiecare zi. În câţiva ani vom fi la nivelul din 1946

Saturday, 04 January 2014, 09:28 Sursă: REALITATEA.NET

La fiecare doua minute si 15 secunde, un locuitor al tarii noastre moare. Si desi declinul demografic este asteptat ca o certitudine si in 2014, se pare ca speranta de viata va creste totusi anul acesta cu trei-patru luni.

"O societate nu poate sa se dezvolte nici datorita drumurilor, nici datorita canalizarii, nici datorita achitiei de bunuri, se dezvolta doar prin copii, prin volumul populatiei, prin forta de munca. Romania pierde in fiecare an un oras de dimensiuni medii, de 30.000 de locuitori", a declarat Ana Bulai, sociolog, la un post de televiziune.

Potrivit specialistilor, daca ritmul se mentine, in 15 ani, populatia Romaniei va ajunge la nivelul din 1946, adica la 16 milioane.

Din datele furnizate de Institutul National de Statistica reiese ca, in 2014, va fi o inmormantare la fiecare doua minute, o nunta la fiecare 4 minute si 15 secunde si un divort la fiecare 15 minute si 45 de secunde.

"Avand in vedere ca rata divorturilor intr-adevar a crescut, foarte multe femei nu se mai bazeaza pe partener sau pe familie atunci cand vine vorba de un copil si doresc ele sa aiba puterea financiara si capacitatea de a ingriji acel copil", a declarat Bogdana Bursuc, psiholog.

Potrivit cifrelor, in 2014, din trei gravide, doua vor naste si una va avorta, astfel incat, conform statisticii din Romania, va fi o nastere la fiecare 2 minute si 40 de secunde si un avort la fiecare 5 minute si 15 secunde.

"Copilul este o sursa de saracie in societatea moderna. In Romania, intr-o foarte mare masura atata vreme cat un copil te costa pe an mai mult decat bugetul mediu al familiei. Pentru o familie, ca sa aiba o decizie rationala, trebuie sa aiba un venit mult peste mediu, dublu peste mediu", a mai declarat sociologul Ana Bulai.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL