PNL îl acuză pe Tudorel Toader că "minte grosolan"

Wednesday, 16 January 2019, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

PNL a votat, în Camera Deputaţilor, împotriva Legii recursului compensatoriuiar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "minte grosolan" în încercarea de a deturna spre Opoziție valul de critici, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

"Tudorel Toader se spală pe mâini de sângele vărsat de infractorii eliberaţi în baza recursului compensatoriu, minte grosolan şi încearcă să arunce vina pe Opoziţie. În Camera Deputaţilor, for decizional, PNL a votat împotriva Legii recursului compensatoriu, aşa cum a fost adoptată de către majoritatea PSD - ALDE - UDMR, cu modificări radicale faţă de varianta de la Senat, şi a contestat-o la Curtea Constituţională", a scris Dancă, pe Facebook.

Reacția purtătorului de cuvânt al PNL vine la puțin timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că Legea privind recursul compensatoriu a fost votată de toate partidele, inclusiv de cei de la PNL şi USR, fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis fără să o critice la Curtea Constituţională.

Potrivit lui Dancă, Guvernul şi Ministerul Justiţiei poartă întreaga responsabilitate pentru valul de infracțiuni grave apărut după intrarea în vigoare a recursului compensatoriu. 

"Responsabilitatea eliberărilor din închisori a peste 11 mii de infractori periculoşi în baza recursului compensatoriu este a majorităţii PSD - ALDE cu sprijinul UDMR, iar Guvernul şi Ministerul Justiţiei sunt singurii responsabili pentru această creştere a infracţionalităţii prin măsurile luate în apărarea infractorilor împotriva cetăţenilor", a adăugat Dancă.

Și fostul ministru al Justiției în guvernul Cioloș, Raluca Prună, a afirmat la Realitatea TV că proiectul legii recursului compensatoriu, elaborat în mandatul ei, a fost "mutilat" în Comisia Juridică și votat de alianța PSD-ALDE în Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat, cu votul PNL și USR, dar în forma nemodificată. "Nu mă surprinde, e un exemplu tipic de demnitar care nu-şi asumă nicio responsabilitate, se disociază de orice i-ar implica răspunderea. (...) Proiectul a trecut de Senat fără nicio modificare, iar când a ajuns la Camera Deputaţilor, în Comisia Juridică a început debandada, s-au deturnat şi distorsionat toate condiţiile iniţiale. (...). Au modificat acest proiect de lege până la nerecunoaşterea lui," a afirmat Prună, în direct la "Jocuri de Putere". 

Viorica Dăncilă l-a pus la treabă pe Tudorel Toader. Luni vrea raport pe recursul compensatoriu


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri