Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 6.000 de cazuri de bruceloză în China, după ce o bacterie a scăpat dintr-un laborator

Thursday, 05 November 2020, 16:52 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Din cei 55.725 de locuitori ai oraşului, 6.620 au primit până acum rezultate pozitive. Față de septembrie, numărul infectărilor a crescut cu aproape 50%.

Bruceloza se transmite de la animale sau prin produse de origine animală. În general, nu se transmite de la om la om, însă poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap. Unele simptome pot deveni cronice şi nu dispar niciodată.

Anul trecut, un laboratoror public din oraș a folosit un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri împotriva acestei boli la animale, astfel că sterilizarea a fost incompletă, iar bacteriile au rămas în emisiile de gaze ale companiei - uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor. Gazul contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde, în decembrie 2019, a infectat aproape 200 de persoane.

Bacteria a provenit, în general, de la oi, bovine şi porci. Laboratorul şi-a cerut scuze public, dar autoritățile au anunțat anul acesta că i-au retras autorizaţia de producţie a vaccinurilor împotriva brucelozei, informează Agerpres.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL