Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul - 1,3 mil. euro

Thursday, 12 November 2015, 09:08 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, perchezițiile urmăresc probarea activității infracționale a 12 persoane, dintre care 11 bărbați și o femeie și au loc la domiciliile persoanelor vizate, precum si la sediul societății administrate de acestea.

"Din cercetări a reieșit că reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate comercializarea de flori, importate din Olanda, ar fi creat un circuit financiar fictiv, evidențiind în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale cu scopul eludării plății taxelor către bugetul de stat, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale de tip 'fantomă'. Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracțională, este de aproximativ 1.300.000 de euro", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Dosarul penal este instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL