Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pentagon: Avioane ruseşti au încălcat "în repetate rânduri" spaţiul aerian al Ucrainei

Saturday, 26 April 2014, 09:04 Sursă: Mediafax

"Pot să confirm că în ultimele 24 de ore, avioane ruseşti au încălcat în repetate rânduri spaţiul aerian ucrainean", a anunţat colonelul Steven Warren.

"Îndemnăm Rusia să ia imediat măsuri pentru detensionarea situaţiei", a adăugat el.

Colonelul Warren nu a oferit alte detalii cu privire la orele exacte când s-ar fi produs aceste incursiuni. Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a încercat să-l sunte pe omologul său rus, Serghei Şoigu, pentru a discuta despre criza din Ucraina, însă Moscova nu a răspuns încă la solicitarea lui Hagel. În schimb, cel mai înalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat, joi, omologului său rus, Valeri Gherasimov, a declarat Warren, fără a preciza conţinutul conversaţiei.

Moscova, care săptămâna aceasta a ameninţat cu o intervenţie militară în Ucraina, pentru a-şi apăra interesele, a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina. Totuşi, Rusia neagă că a trimis militari pe teritoriul ucrainean.

Recţionând la acţiunile Moscovei, Washingtonul a trimis 600 de militari în Polonia şi ţările baltice.

Autorităţile prooccidentale de la Kiev afirmă că Rusia pregăteşte o invazie şi încearcă să destabilizeze situaţia politică din Ucraina, înainte de alegerile prezidenţiale anticipate din 25 mai.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL