Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patru localități din Dolj intră în ”scenariul roșu”, de luni. Ce restricții se impun

Sunday, 25 October 2020, 16:13 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

De la obligativitatea purtării măștii vor fi excluși copiii sub cinci ani. 

Cinematografele, instituțiile de spectacole și de concerte vor fi închise, fiind interzisă și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. De asemenea, restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior. În cazul celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unităţi de cazare, activitatea se poate desfășura doar pentru persoanele cazate.

Se vor închide și sălile de jocuri de noroc, cu excepția agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive.

Alte șase localități din județ unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori intră în scenariul galben. Este vorba despre Amărăștii de Jos, Amărăștii de Sus, Brădești, Leu, Segarcea și Șimnicu de Sus. Acolo se vor institui următoarele măsuri în domeniul sănătății publice:

- organizarea și desfășurarea activității instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
- este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;
- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
 - activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 - 23:00.
 - activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
Restricția nu se aplică în cazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive, transmite realitateadedolj.net

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL