Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț de ultimă oră despre vizita Papei Francisc în România

Tuesday, 30 April 2019, 12:18 Sursă: REALITATEA.NET

Toți cei care vor să participe la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sfântul Iosif, prezidată de Papa Francisc pe 31 mai, se pot înscrie pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro până pe 15 mai, termenul fiind prelungit.

Termenul pentru înscrieri expira astăzi.

De asemenea, a fost extinsă zona destinată evenimentului, urmând a fi amplasate 5.000 de scaune și ecrane imense în Piața Enescu din Capitală, conform hotnews.ro.

Cu o lună înainte ca Papa Francisc (82 de ani) să viziteze România (31 mai - 2 iunie), pregătirile sunt în plină desfășurare, conform informațiilor site-ului realitatea.net, care a aflat ce se pune la cale în aceste zile.

CITEȘTE AICI DETALII!

 

PROGRAM PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA

Papa Francisc efectuează o vizită oficială în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

În dimineața zilei de vineri, 31 mai, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni. Apoi, Papa Francisc se va deplasa la Palatul Cotroceni, unde se va vedea cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.

În jurul orei 15:45, Papa Francisc va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Ulterior, Papa Francisc va merge şi la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ţine Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Sâmbătă, 1 iunie, Papa Francisc va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc. De aici, va ajunge la Iaşi, unde, în jurul orei 17:25, va vizita Catedrala catolică.

Apoi, va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi.

În jurul orei 19:00, Pap Francisc revine la Bucureşti, cu avionul.

Duminică, 2 iunie, Papa Francisc va decola spre Sibiu şi va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj.

Papa va pleca din România duminică, 2 iunie, în jurul orei 17:30, de pe aeroportul din Sibiu.

Pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL