Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din firmele care și-au încetat activitatea din cauza COVID-19

Wednesday, 18 March 2020, 19:29 Sursă: realitatea.net

 

„Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim în continuare cu foarte mare atenție ce se întâmplă în economie, nu doar în cea românească, pentru a căuta să găsim soluții pentru a reduce impactul negativ.

Deocamdată, măsurile la care ne-am gândit sunt măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic.

Foarte multe companii care sunt afectate sunt companii care funcționau foarte bine, cu profitabilitate, iar aceste companii sunt afectate de o conjunctură pe care o considerăm de moment. Aceste companii vor avea capaciatea de a-și relua activitatea în bune condiții și de a folosi angajații lor.

A nu susține aceste companii, înseamnă a nu susține angajații.

Vom lua măsuri în ceea ce privește asigurarea capitalului de lucru. Vizează toate companiile. Noi trebuie să asigură capitalul de lucru pentru a susține aceste companii.

Va trebui să injectăm bani în economie. Va trebui să creștem investițiile, alocările financiare. Va trebui să luăm măsuri care să permită dezvoltarea companiilor în domenii în care există oprtunități de dezvoltare.

Este păcat să nu folosim cererea de azi pentru a putea permite ca anumite companii românești să producă cele necesare pentru lupta cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban. 

Deciziile momentului, anunțate de premierul Ludovic OrbanAlte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-20 15:42:04
Andrei

Poate verifica și DIICOT, pentru cine este acoperire și cine este beneficiarul fondurilor.. Pe de altă parte orice serviciu trebuie platit de către beneficiar, nu poate o societate comercială să suporte din fonduri proprii cheltuieli ..

Alte articole din: ACTUAL