Oprescu, la primul termen pe fond al procesului: "Îmi doresc să termin cu eticheta asta!"

Wednesday, 06 January 2016, 09:17, Sursă: REALITATEA.NET

Anul 2016 începe pentru Sorin Oprescu cu o noua înfăţişare în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Este primul termen pe fond al procesului în care edilul suspendat al Capitalei este acuzat de DNA pentru luare de mită, potrivit Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

"Să fiu sănătos, în primul rând. Să termin cu eticheta asta, să încerc să dezlipesc eticheta asta", a răspuns Oprescu jurnaliștilor, la intrarea în Tribunalul București, întrebat ce își dorește pentru noul an.

Totodată, întrebat cum consideră că a gestionat actualul primar interimar, Răzvan Sava, problema căldurii din Capitală, Oprescu a răspuns: "Nu știu cât de bine a gestionat. Știu doar că șapte ani de zile nu au existat problemele astea cu eforturile și cu încercarea de a rezolva problema asta care vine din '95, cu niște datorii aberante care reprezintă penalități la penalități".

Oprescu a fost inculpat de DNA, inițial, pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Sorin Oprescu a fost arestat în septembrie 2015, în prezent aflându-se în arest la domiciliu.