Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ONU: Opriți războiul împotriva naturii pentru a evita apariția bolilor!

Wednesday, 30 September 2020, 19:11 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”O consecinţă a dezechilibrului nostru cu natura este apariţia de boli letale precum HIV-SIDA, Ebola şi acum COVID-19, împotriva cărora avem o apărare redusă sau chiar suntem lipsiţi de apărare", a spus reprezentantul ONU.

Guterres a transmis tuturor liderilor din lume că ”trebuie să schimbe cursul şi să transforme relaţia noastră cu lumea naturală”. ”Degradarea naturii nu este o chestiune legată strict de mediu - acoperă şi economia, sănătatea, justiţia socială şi drepturile omului”, a subliniat acesta. 

Secretarul general al ONU a criticat lipsa generală a interesului față de sănătatea mediului, subliniid că este unul dintre motivele care sporesc și conflictele geopolitice. 

”Neglijarea resurselor noastre preţioase poate exacerba tensiunile şi conflictele geopolitice. Totuşi, prea adesea sănătatea mediului este trecută cu vederea sau minimalizată de alte sectoare guvernamentale”, a mai spus Guterres, citat de Agerpres.

Citește și: Papa Francisc, nou apel la responsabilitate: Suntem pe cale să exploatăm resursele planetei ca pe o portocală


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL