Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS: Pandemia de coronavirus este genul de DEZASTRU ale cărui efecte se vor resimţi mult timp de acum înainte

Friday, 31 July 2020, 18:01 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Pandemia (de COVID-19) este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii", a spus şeful OMS.

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se reuneşte vineri pentru a evalua evoluția pandemiei de COVID-19, care continuă să progreseze într-o manieră îngrijorătoare pe plan global, informează AFP. Este a patra reuniune a organismului, în cele șase luni de când OMS a decretat starea de urgenţă mondială.

Comitetul, care este format din aproximativ 20 de membri şi consilieri, poate să vină cu noi recomandări sau să le amendeze pe cele vechi, dar nu există niciun dubiu că starea de urgenţă internaţională va fi menţinută. Pandemia a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 660.000 de decese.

Atunci când OMS a decretat alerta mondială pe 30 ianuarie, "existau mai puţin de 100 de cazuri în afara Chinei şi nu existau morţi" în afara graniţelor acestei ţări, unde a apărut epidemia, a reamintit la începutul săptămânii directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, apărând bilanţul instituţiei pe care o conduce.

OMS a fost aspru criticată pentru faptul că a întârziat să decreteze starea de urgenţă, în condiţiile în care noul coronavirus a fost semnalat pentru prima dată la sfârşitul lunii decembrie în China. Statele Unite, care au acuzat organizaţia că este "o marionetă" în mâinile Chinei şi că a fost "cumpărată" de administraţia de la Beijing, au iniţiat în luna iulie procedura de retragere oficială din cadrul instituţiei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL