Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritățile române, ANUNȚ OFICIAL despre CORONAVIRUS: Toate testele sunt NEGATIVE

Wednesday, 26 February 2020, 14:35 Sursă: Realitatea.net

"Toate cele 13 persoane de la Gorj care au fost contacți direcți au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste ale unor persoane care nu au fost contacți direcți. Când vom avea rezultatul vom reveni. Astăzi s-a emis ordinul de carantină. Ordinul spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, vase de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină. 14 zile vor fi zilele în care, la intrarea în carantină, vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se vor face două teste, la diferență de 24 de ore, care trebuie să fie negative", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit acestuia, la persoanele asimptomatice, care vin din zona extinsă în afara acestor zone, cum este Italia, în provincia Lombardia și Veneto, în afara celor 11 comune, vor fi izolare voluntară la domiciliu, atât ei, cât și familiile lor. "După perioada de 14 zile, vor beneficia și ei de acea adeverință și vor beneficia de concediu medical, atât ei, cât și familiile lor", a explicat Tătaru.

Comitetele județene de urgență, sub coordonarea prefectului, vor administra centrele de carantină. "Fiecare componentă a acestui comitet județean pentru situații de urgență, DSP și celelalte deconcentrate fiecare vor avea individual componenta de care se vor ocupa în aceste centre de carantină", a mai spus Nelu Tătaru.

Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține permanent cu medicul de familie și cu DSP din județul respectiv.

"Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuate până astăzi, inclusiv cele venite de la Buzău, sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia, mama, tata și copilul", a mai spus Barbu.

Astăzi, la ora 14:00, erau 69 de persoane în carantină, 4.818 persoane izolate la domiciliu, din care 920 în București, a mai anunțat Tătaru.

"Nu avem, în acest moment, nicio persoană pozitivă pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare", a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În ceea ce privește criza măștilor medicale, Arafat a subliniat că aceasta este o problemă în toată Europa, nu numai în România.

"Sunt peste 4.000 de locuri identificate la nivelul județelor, diferite tipuri de spații care pot fi folosite pentru carantină. În București, avem 6 carantinați, doi sunt membri de familie, stau împreună, ceilalți stau fiecare în încăperea lui", a mai spus Arafat. 

Referitor la femeia din Sun Plaza, Arafat a explicat: "Nu are cum să vină rezultatele imediat. După amiază vom avea rezultatul."

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-26 22:16:23
Biju Calotă

Leul se depreciază zilnic iar produsele se scumpesc așa că este rațional să faci unele investiții în mărfuri.

Alte articole din: ACTUAL