Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O organizaţie americană susține că Samsung exploatează copii în fabricile sale

Monday, 14 July 2014, 13:29 Sursă: REALITATEA.NET

Este foarte greu să demonstrezi utilizarea de minori într-o fabrică asiatică, în contextul în care de multe ori se minte în formalităţile de angajare.  Este şi mai greu când vine vorba de ţinerea respectivelor persoane în uzină pentru mai mult de opt ore fără nici un fel de compensare financiară.

Cu toate acestea, Child Labor Watch, o organizaţie non-guvernamentală cu sediul la New York, a afirmat într-un studiu recent că cei de la Samsung, în centrele lor de producţie din China, angajează copii cu bună ştiinţă. Mai mult decât atât, partea de exploatare intră în ecuaţie când respectivii copii sunt ţinuţi 11 ore la muncă fără a fi plătiţi ore suplimentare.

Tocmai pentru că este dificl, dacă nu imposibil, să demonstrezi acele practici, Samsung neagă cu vehemenţă acuzele. Pentru că pot avea însă repercusiuni foarte grave asupra parteneriatelor de distribuţe obţinute în SUA, vizavi de acele dezvăluiri, gigantul sud coreean promite că va cerceta urgent dacă este vreo urmă de adevăr în respectivele acuze. Citeste mai mult pe playtech.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL