Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

O NOUĂ explozie în zona portului din Beirut! Pompierii se luptă cu flăcările și norul gros de fum

Thursday, 10 September 2020, 14:29 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Armata a anunțat că nu se cunoaște cu exactitate de ce uleiul și cauciucurile au luat foc, precizând, totodată, că un elicopter a fost trimis pentru a ajuta la stingerea incendiului. Televiziunea publică a transmis ulterior imagini cu un elicopter care încerca să stingă flăcările cu apă, relatează Reuters

Flacăra a izbucnit în zona duty-free a portului, o coloană imensă de fum ridicându-se deasupra unui oraș încă traumatizat de explozia din 4 august, care a ucis aproximativ 190 de oameni și a rănit alte 6.000 de persoane.

Șeful Crucii Roșii a Libanului, George Kettaneh, a declarat că nu există vreo temere legată de o eventuală explozie, precizând, de asemenea, că nu au fost răniți. Cu toate astea, Kettaneh a recunoscut că există unele persoane care suferă de dificultăți de respirație ca urmare a fumului gros emanat de cauciucurile arse.

Imaginile TV arătă cum pompierii încearcă să stingă focul într-o zonă înconjurată de rămășițele depozitului care a fost distrus în explozia de luna trecută.

Explozia a fost cauzată de un depozit imens de azotat de amoniu care a fost ținut în port în stare proastă de ani de zile.

Vă reamintim că pe 4 august a avut loc o explozie uriașă tot în zona portului din Beirut, capitala Libanului. Atunci au explodat 2.750 de tone de azotat de amoniu (denumit și nitrat de amoniu sau „salpetru de amoniu”) care au fost depozitate în condiții improprii, peste 190 de persoane pierzându-și atunci viața și 6.500 fiind rănite, în vreme ce alte 300.000 de persoane au rămas fără un adăpost deasupra capului. 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL