Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nu te juca cu sănătatea ta! Află cât timp poți păstra alimentele în congelator

Friday, 13 October 2017, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Dieteticianului și nutriționistului dr. Sunali Sharma din India consideră că o carne nefiartă, depozitată într-un congelator ar putea fi păstrată pentru totdeauna, însă gustul și textura se va schimba radical.

De asemenea, toate alimente puse corespunzător în congelator, ele au o perioadă de valabilitate. De exemplu, carnea proaspătă de pui (întreagă) poate fi ținută în congelator aproximativ un an, în timp ce carnea de pui tăiată și pusă separat poate sta până la nouă luni. Celelalte tipuri de carne pot fi depozitate cel mult 6 luni.

Legumele sau sucurile adăugate în supe sau tocănițe pot până la 2-3 luni în congelator și nu mai mult de 3-4 zile în frigider. Î

nghețata poate fi ținută în congelator până la două luni. Dar dacă cutia este deschisă, ea trebuie consumată în cel mult o săptămână. Înghețata este pe bază de produse lactate, iar acest lucru crește riscul de dezvoltare a bacteriilor care cauzează probleme digestive.

Conform clickpentrufemei.ro, ouăle, cafea, budincă, salată, băuturi carbogazoase, cartofi, maioneză, smântână, creme, mere, pepeni, vinete nu se țin la congelator.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL