Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou scandal la spitalul din Arad! Un pacient care suferise un AVC, ignorat 8 ore de medici

Saturday, 01 August 2020, 15:20 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Avocatul povestește că tatăl său a fost lăsat să aștepte opt ore, deși medicii confirmaseră că a suferit un AVC.

”Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile, pentru că a paralizat parţial. În ziua în care a suferit AVC, a ajuns la UPU în jurul orei 15,00, unde i-au făcut un examen la computerul tomograf. Au stabilit că într-adevăr a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ jos la UPU. Până noaptea, la ora 23,30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ţinut nemâncat şi fără tratament, deşi este şi diabetic şi suferise un AVC. Se ştie că în cazul unui accident vascular cerebral este esenţial să se intervină cu tratament în câteva ore, pentru a se evita sechelele neurologice. În schimb, l-au dus la o clinică privată unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15,00, când i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeaşi poveste, fără mâncare şi fără tratament medical”, a scris Alexandru Nistor.

Potrivit avocatului, tatăl său a fost transferat abia după 24 de ore la o Secţie de neurologie, unde a fost tratat corespunzător.

Reprezentanții spitalului au declarat că astăzi au aflat despre cazul respectiv și că au cerut directorului medical să verifice documentele, să discute cu medicii implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi ce măsuri se impun, informează realitateadearad.net


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL