Noile trenduri de sănătate în 2014

Monday, 27 January 2014, 12:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pe parcursul anilor trecuti a devenit clar un lucru, si anume ca epoca dietelor a apus. Motivul? Ele nu functioneaza. Calea spre un organism sanatos si un corp suplu este presarata cu multe obstacole si se axeaza in principal pe schimbarea stilului de viata. Iar schimbarea stilului de viata este exact ceea ce nu face o dieta.

Iata noile trenduri de sanatate adoptate tot mai mult de cei care acorda o atentie mare acestui lucru. Tu cum vei avea grija de tine in 2014? 

Din fericire, nu suntem singuri in aceasta lupta. Exista destui profesionisti care sunt gata sa va insoteasca in aceasta calatorie. De asemenea, web-ul este plin de informatii si retete. Deci, nu mai avem scuze, putem incepe!

Stoarcere lenta a fructelor

Sucurile sunt omniprezente in dieta noastra de zi cu zi.  Acestea nu sunt disponibile doar la magazinele alimentare, dar, de asemenea, le gasim si pe strazi, in magazinele de fastfood si cafenele. Exista chiar si baruri profilate exclusiv pe sucuri, unde poti sa te duci pentru sucul de zi cu zi. Si nu pentru un suc oarecare. Nu, ele sunt amestecuri exotice de fructe si legume, uneori combinate cu seminte sau lapte vegetal. Sucurile acestea se numesc smoothie's, si sunt de obicei presate lent. Aceasta metoda de stoarcere lenta produce mai mult suc, astfel, se mentin mai multe substante nutritive si enzime. Un astfel de suc este un mic dejun delicios si sanatos sau poate fi servit intre mese.

Industria alimentara este sub presiune

Scandalurile din industria alimentara au tinut prima pagina a ziarelor in anii trecuti. Se fac destul de multe greseli in industria alimentara. Daca nu suntem pacaliti prin intermediul etichetelor de pe produse, atunci companiile in sine formeaza carteluri, care implica utilizarea de ingrediente inferioare sau chiar daunatoare.

Autoritatile de control nu sunt la randul lor pregatite sa contracareze acest fenomen, pe de-o parte datorita reducerilor de buget si personal, iar consumatorul va suporta greul de toate. Avantajul acestor revelatii este realizarea faptului ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Mai ales din punctul de vederea al publicului. Consumatorii sunt , de asemenea, din ce in ce mai constienti si, prin urmare, cumpara/consuma altceva in consecinta. Aceasta tendinta va continua si in anii care vin.

Biologic tot mai mult

Cota de piata a produselor alimentare ecologice este in continua crestere.  Acest lucru pare a fi o consecinta logica a abuzurilor din industria alimentara. Un argument auzit in ultima vreme esta ca o multime de oameni prefera sa manance din nou sanatos si ecologic. Produse de sezon locale, cultivate durabil si care provin de la furnizori de incredere.

Dupa ani de belsug, exista o constientizare dupa criza care a avut loc (si inca are) ca ar trebui sa dam cu totii un pas inapoi. Suntem destul de afectati, si trebuie de asemenea sa platim un pret prea mare. "Consuma mai putin si mai ecologic" este motto-ul anilor viitori. Argumentul biologic se incadreaza deci perfect in aceasta imagine.

Citeste in continuare pe desprecopii.com!Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE